Skip to content

Píšťalkou ma zavolaj - nový príbeh na obzore

Snáď neexistuje kút sveta, kde by nepoznali knihu Malý princ. Tá reč, spôsob, akým sa čitateľovi prihovára a akými krajinami ho vedie, je pre mňa jedinečná. Podobne tak príbeh v knihe Malý strom. Čítať riadky knihy, ktorá sa prihovára priamo srdcu, je nesmierne obohacujúce. Človeku môže priniesť viac, než si dokáže predstaviť.

O dar slova som si do vienka požiadala aj ja. V roku 2019 som vydala svoju debutovú knihu a po čase sa opäť v mojich myšlienkach začal formovať nový príbeh. Ako k nemu došlo?

Nuž, byť rodičom je výzva asi ako aj život sám. Nik nás na to celkom nepripraví. Keď však máme úprimný záujem porozumieť - sebe či svetu okolo nás, cesta sa ukáže. Príde tá pravá rada, človek, kniha...

K napísaniu tejto knižky ma doviedli rozhovory s mojim teraz už osemročným synom. A moje hlboké želanie byť mu dobrým sprievodcom na ceste životom. Načúvať mu, keď sa pýta a spolu s ním zbierať zrnká pravdy a skladať kúsky obrazu. Hľadať odpovede na otázky, ktoré vie klásť iba dieťa, ktorého pohľad na svet je čistý, priezračný. Všetko naň ešte len čaká a my mu v tom môžeme byť nápomocní.

Ako dospeláci neraz zabúdame, že aj my sme boli deťmi. Aj pre nás bolo niečo tak ohromne dôležité, hoci dnes sa tomu zasmejeme, alebo si už ani nespomenieme. A deti sa dívajú na nás - nechápu, prečo chodíme takí zamyslení, prečo sa tvárime tak vážne (dôležito), kam sa stratil úsmev z tváre.  Avšak či dieťa a jeho témy, či dospelák a jeho témy, kdesi v hĺbke sa nachádza tá istá podstata - sebalásky (a lásky zo svojho vnútra smerom von i späť), poznania (seba samého i svojho okolia, svojich emócií, plusov aj mínusov), priateľstiev (vedieť sa dohodnúť či nastaviť si hranice), poslania... Každého z nás vedie neviditeľná snaha robiť veci lepšie, byť každým dňom o čosi lepším, hoci si to ani neuvedomujeme. Niekedy dokonca konáme aj v protiklade, protestujeme. Ale život je taký múdry! Taký skvelý scénarista! Láskavo aj prísne nás učí, vedie.

~ O knihe ~

Príbeh dvoch priateľov písaný ľahkou formou rozhovorov. Na prvý pohľad detský svet dievčaťa a jej nevšedného kamaráta, ktorý však očarí nielen deti. Pomôže nájsť vhodné slová aj ich rodičom a poteší každého, kto cíti, že život je nesmierna studnica možností, ciest a poznania. Kniha je sprievodcom témami a otázkami, ktoré si z času na čas kladieme a odpovede na ne zbierame ako klenot. Prináša nadhľad prostredníctvom zrozumiteľných prirovnaní. Hľadá rýdze hodnoty.

Pripomína, aké cnosti sú uložené v bunkách každého človeka. Očami hlavnej postavy skúma pocity, pobáda intuíciu a vnímaniev každodennosti čitateľa. Prebúdza vôľu byť pravdivejší k sebe, k svojim blízkym, krok za krokom stávať sa tým človekom, ktorý napĺňa zmysel svojho života.

Kniha je v plnej príprave - úpravy textu, ilustrovanie, zalomenie a nakoniec tlač, ktorá bude realizovaná koncom júla 2022. A teda svetlo svetla knižočka uzrie a bude putovať k svojim malým aj veľkým čitateľom v auguste 2022. Ako samovydavateľ ju budem vydávať vo vlastnej réžii. Preto s vďačnosťou prijímam predbjednávky, ktorými sa môžete spolupodieľať na tom, aby kniha potešila, povzbudila, pomohla nájsť odpovede, bola dobrým priateľom vo chvíľach, kedy sú časy zložité. Aby zbližovala naše srdcia a ovlažila naše životy čarom radosti a lásky k životu.

Formát knihy - A5, 80 strán.

Prispieť môžete aj čiastkou, ktorá prevyšuje samotnú cenu.

Ďakujem.

S láskou Lucia